گروه قطعات خودرو عظام
همآفرینی برای چالشهای صنعت خودرو
موردپژوهی راهکارهای ارایه شده مارنو به گروه قطعات خودرو عظام
در یک نگاه
در حال گردآوری
علیرضا حسینی – بنیانگذار مارنو
چالش
زمانی که به پروژه اضافه شدیم هدف مشخص بود: برگزاری رویدادی آنلاین و دو روزه برای حل چالشهای صنعت خودرو که تیمها در رقابتی نفسگیر بر سر ارایه بهترین راهکارها رقابت میکردند. تصویری کلی از اتفاقی که باید رخ میداد وجود داشت اما روند کلی و جزییات اجرایی آن مشخص نبود.
کمتر از دو ماه تا روز اجرا زمان داشتیم و فرصت زیادی برای تغییر در شکل کلی رویداد وجود نداشت. به همین خاطر مجبور بودیم در چارچوب موجود سازوکاری پیدا کنیم تا فرایند شکلگیری تیمها، ارایهٔ چالش به آنها و هدایتشان برای رسیدن به راهکارهایی خواستنی، شدنی و ماندنی به بهترین شکل ممکن به پیش رود.
برگزاری رویداد به صورت آنلاین چالش بزرگ بعدی بود. بعد از همهگیری کرونا برگزاری جلسات به صورت آنلاین را تجربه کرده بودیم اما برگزاری رویدادی پرفشار و با حضور افرادی که تابحال در دنیای واقعی همدیگر را ندیدهاند و همچنین عدم اطمینان از زیرساختها ریسک زیادی را متوجه موفقیت پروژه میکرد.
چالش مهم دیگر هدایت همزمان تیمها بود. بارها تسهیلگری تیمهای گوناگون را تجربه کرده بودیم اما هدایت پنجاه نفر در قالب ده تیم سطح جدیدی بود که نزدیک آن هم نشده بودیم.
نقش ما
با توجه به زمان کوتاه رویداد پیشنهاد دادیم که از روش دیزاین اسپرینت برای پیشبرد فرایند رویداد کمک بگیریم. اما فرایند دیزاین اسپرینت به ۵ روز زمان نیاز داشت. به همین خاطر مجبور شدیم نسخهای شخصیسازیشده و فشرده از دیزاین اسپرینت را طراحی کنیم.
دیزاین اسپرینت توجه زیادی به تخصص افرادی دارد که در تیم اسپرینت مشغول حل چالشها میشوند. اما اکثر شرکتکنندگان رویداد یا با صنعت خودرو آشنا نبودند و یا تجربهٔ طراحی محصول دیجیتال نداشتند. برای حل این چالش از بومهای موجود در فرایند «طراحی کسبوکاری بهتر» کمک گرفتیم و آنها را به فرایند اسپرینت اضافه کردیم.
علاوه بر اینها دیزاین اسپرینت بر تخصصها و مهارتهای متنوع استوار است. پس به تیم تافردا پیشنهاد دادیم که ساختار تیمبندی را به گونهای در نظر بگیرند که در تمامی تیمها افرادی با مهارتهای طراحی، کسبوکار، برنامهنویسی و آشنا به صنعت خودرو حضور داشته باشند. همچنین چینش تیمها به گونهای بود که وزن برابری از نظر میزان تجربه افراد برقرار شود.
سختترین بخش ماجرا اما تسهیلگری همزمان پنجاه نفر برای رسیدن به بهترین نتیجه بود. استارتاپ تیکآفِ تافردا در عمل به بزرگترین دیزاین اسپرینت برگزارشده در ایران تبدیل شد.
گروه قطعات خودرو عظام
گروه قطعات خودرو عظام از ۱۲ شرکت بزرگ تولیدی بزرگ تشکیل شده است. موضوع کسبوکار گروه، تولید قطعات خودرو است و فعالیت آن از سال ۱۳۷۲ آغاز شده و تا کنون ادامه دارد. شرکتهای عضو گروه در تهران و استانهای مختلف دیگر از جمله آذربایجان شرقی، گیلان، البرز و اصفهان استقرار یافتهاند و شرکت “مادر” نیز با نام “گروه قطعات خودرو عظام” ثبت و در تهران مستقر است. در این مجموعه حدود ۴،۰۰۰ نفر بطور مستقیم و حدود ۳۰،۰۰۰ نفر بصورت غیر مستقیم شاغل میباشند. اخذ لیسانسهای معتبر و همکاریهای فنی، با بهرهگیری از تکنولوژیهای روز دنیا از شرکتهای صاحبنام جهانی از قبیل Mando، Bosch Valeo و … از جمله دستاوردهای این گروه بوده که طی دو دهه گذشته ضمن تولید قطعات مهم و با کیفیت، توانمندیهای بالای خود را در پشتیبانی از صنعت خودرو کشور به اثبات رسانیده است.
استارتاپ استودیو تافردا
شرکت تافردا در تیرماه ۱۴۰۰ به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرد. تدبیر انتخاب فردا یکی از شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ عظام است که با رویکرد تولید و گسترش کسبوکارهای آنلاین راهاندازی شد و بر روی فعالیتهای استارتاپی متمرکز شد. تافردا با نگاه کلانتر به مجموعههای استارتاپی پا به این عرصه گذاشت و شاکله اصلی فعالیتهای خود را در قالب یک استودیو راهاندازی کرد. در شرکت تافردا دو استودیو شتابدهی و استودیو توسعه محصول به صورت همزمان بر روی فعالیتهای استارتاپی تمرکز دارند و از ایده تا محصول متناسب با بازارهای هدف رشد و توسعه داده میشود.